Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

12 Μαΐου

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η  Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα, αφού το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Οι Νοσηλευτές είναι από τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας. Παρέχουν φροντίδα, ανακούφιση και συμπαράσταση σε κάθε άνθρωπο που βιώνει καταστάσεις όπου βάλλεται η υγεία του.
Είναι οι επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο από την πρώτη  στιγμή που έρχεται στην ζωή, κατά τις δύσκολες ώρες της ασθένειάς του, αλλά  και όταν  φεύγει από την ζωή. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, δύναμη ψυχής και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Πολλές φόρες στερούνται τους δικούς τους ανθρώπους για να βρίσκονται κοντά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη .

Η συμβολή όλων των νοσηλευτών αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πολύτιμη στη δύσκολη φάση της πανδημίας της νόσου Covid-19. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  αναφέρει:

“Απλά χωρίς νοσηλευτές η αντίδραση στον ιό δεν θα ήταν δυνατή”

 

Σας ευχαριστούμε!

ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ