Εαρινή αλλεργία!

Κόκκινα μάτια, πρησμένα βλέφαρα, δακρύρροια και φαγούρα είναι τα συνήθη συμπτώματα όσων ταλαιπωρούνται από εποχική αλλεργία στα μάτια. Η εποχική αλλεργία στα μάτια επηρεάζει το 1/3 περίπου των ενηλίκων.

Στα μάτια οι αλλεργίες αναπτύσσονται κυρίως στον επιπεφυκότα, ο οποίος έρχεται περισσότερο σε επαφή με το περιβάλλον. Έτσι, η πιο συχνή εκδήλωση αλλεργίας την άνοιξη είναι η επιπεφυκίτιδα.

αλλεργία-στα-μάτια.png

Για να μειώσετε τα συμπτώματα της εαρινής αλλεργίας μπορείτε να λάβετε τα εξής μέτρα:

  • Aποφύγετε όσο μπορείτε την έκθεση στα υπεύθυνα αλλεργιογόνα. Την άνοιξη και το καλοκαίρι η γύρη από τα δέντρα και το γρασίδι είναι οι κύριοι ύποπτοι.
  • Πλένετε συχνά τα χέρια σας, καθώς και το πρόσωπο και τα μαλλιά σας. Επίσης καλό θα ήταν να καθαρίζετε και τα βλέφαρά σας ώστε να απομακρύνετε κάθε ίχνος γύρης που θα μπορούσε να σας ερεθίσει κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Μην τρίβετε τα μάτια σας εάν έχετε φαγούρα. Το τρίψιμο απελευθερώνει περισσότερη ισταμίνη και επιδεινώνει τα συμπτώματα της αλλεργίας.
  • Xρησιμοποιήστε ημερήσιους φακούς επαφής έτσι ώστε να μειώσετε τη συσσώρευση των αλλεργιογόνων στους φακούς σας.
  • Φροντίστε το κλιματιστικό σας να είναι καθαρό και προσθέστε φίλτρο παγίδευσης αλλεργιογόνων.
  • Eάν παρουσιάζεται ξηροφθαλμία κάντε την απαραίτητη αγωγή για να αυξήσετε τα δάκρυα και τη λίπανση των ματιών σας, που βοηθούν στην απομάκρυνση της σκόνης και των ερεθιστικών αλλεργιογόνων.

Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας και ενημερωθείτε για το τι είναι κατάλληλο για εσάς προκειμένου να μειώσετε την ευαισθησία σας στις αλλεργίες της άνοιξης.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ